gÅSÖ bLOGG

Här publicerar vi nyheter i bloggformat, vilket underlättar kronologin och möjliggör historisk återblick.
 
Ta chansen att bättra på din backhand i sommar!

I år kommer vår tennisskolelärare Sebastian Jönsson att även ge privatlektioner. Sebastian är utbildad tennistränare på Hilton Head Island USA av PTR (professional tennis registry). Gått 4 år på College och är nu tennistränare i Lysekil i föreningen Gullmarens CentreCourt.

Det kommer finnas tider avsatta mån-tors kl 12-14 direkt efter tennisskolan. För att boka tid så ring till Sebastian 0739-267828. Kostnad är 350kr/h.

Det går även att genom överenskommelse med Sebastian boka tid utanför detta men då får man även stå för bankostnad (boka med kupong som vanligt).
Läs hela inlägget »
GTSK vill rikta ett stort tack till Karin, Lotta och Ebba Valinder för att ha klivit fram och erbjudit sig att föra gåsös midsommartradition vidare!

Därtill ett lika stort tack till Stephanie och Jonas Bergström för att stötta Maria och Filip Francke i arbetet med gåsöspelen!
Läs hela inlägget »
Var är ni all kära Gåsöbor?
 Styrelsen i Gåsö Vänner Tennis & Segelskap har hamnat i bryderier gällande frivilliginsatser och aktiviteter på Gåsö. Detta är ett nytt fenomen. Dvs alla vill vara med men för få vill engagera sig för att förverkliga. Trots att alla aktiviteter är uppskattade och samlar rekordmånga deltagare. 

Kan det vara så att många tycker att det är för många aktiviteter på semestern?

Vi tror oss veta att de flesta på ön (framförallt barnfamiljerna) deltar och bevistar aktiviteterna, men ingen vill ta på sig ansvaret.

Vi närmar oss ett beslut där vi kanske blir tvungna att lägga ner aktiviteter på grund av det uppkomna läget och vädjar därför nu till er alla:
Snälla hjälp till att förverkliga årets mest uppskattade sommaraktiviteter!

 
1. Midsommar
Knut och Ingeborg Simonsson har varit midsommar-värdar tidsedan 20 år, nu behöver vi nya värdar! 
 • Någon ansvarar för att man på förmiddagen hjälps åt att resa stången,  plocka kvistar och blommor för att klä stången.
 • Någon skulle behöva styra upp dansen kl 15! Man behöver nödvändigtvis inte göra på samma sätt som tidigare år, har man ingen speleman så går det lika bra med högtalare (som finns i kapellet) eller varför inte sjunga själva :) 
Stommen till stången finns på ängen, ett hål finns färdigt att trycka ner stången i. Man behöver komma med sekatörer och rep när stången ska kläs för att det ska gå smidigt.
 
Knut och Ingeborg kommer att finnas på ön och det går jättebra att slå dom en signal om man undrar över ngt! Ingeborg nås på: 0735-763837 
 

2. Gåsöspelen
Barnens stora höjdpunkt på sommaren! 
Tanken är att det alltid är två värdpar som håller i spelen tillsammans. Man är värdpar i två år, första gången är man tillsammans med ett par som varit med tidigare år och året därpå lär man ett nytt par hur det hela går till. I år har vi ett värdpar för lite.

Maria och Filip Francke står som värdpar och var då också med förra året, de behöver ett par till! Snälla hör av er om ni vill att även den här traditionen ska leva vidare framöver, om vi alla hjälps åt så blir inte åtagandet så stort! Kontakta Filip på telefon: 0708-548640!

 
3. Andra aktiviteter
Glöm inte anmäla er till aktiviteterna i sommar, som seglarskola, tennisskola, etc. Detta görs på anmälningsformuläret.

 
4. Tennis
I år har vi förmånen att få en tennisinstruktör från Gullmarens TK, Sebastian Jönsson. Han kommer även att erbjuda privatlektioner under veckan, i direkt anslutning till tennisskolan. Är du intresserad så gå in och anmäl dig här.


5. Jerk Harlings minnespris
Vi vill också påminna er om att vi snart skall dela ut vårt fina minnespris för andra gången och vill självklart få in nomineringar från hela ön! Priset delas ut "För extraordinära insatser som främjar Gåsö Tennis- och Seglings-verksamhet eller på annat sätt stöder Gåsö Vänner Tennis och Segelklubbs vision om den bästa sommaren någonsin”.  Lär gärna mer om priset här.

Skicka nominering till ngn i styrelsen tex henrik.plym.forshell@gmail.com

Med vänlig hälsning,
GTSK Styrelse
Läs hela inlägget »
Hej alla potatissugna!
Potatisen är satt  i 11 och ½ rader som är närmare 30 meter styck sedan ett par veckor och den växer bra, men tyvärr gör också ogräset detta! Det behövs samlade krafter för att rensa bort ogräset ( med rötterna ) så att inte detta kväver vår åtråvärda potatis.

Alla är välkomna när som helst under Kristi Himmelfärdshelgen att göra en insats för att vi skall få en bra skörd!

Tag med en liten spade eller annat lämpligt verktyg och ett gott rensarhumör så får vi det fixat i ett nafs! Renset slänger vi bara vid sidan av åkern.
 
Hälsningar
Potatisgeneralerna Göran och Sture
Läs hela inlägget »
Gåsö Viltvårdsområdesförening har en policy om att ingen jakt skall bedrivas före oktober, men har bifallit nedanstående undantag. 

Under 2019 har jägare, anförda av Lennart Jakobsson från Grundsund, rätt att jaga mink ute på Bonden. Tyvärr har dessa rovdjur tagits ut till de annars orörda fågelbestånden.

Gåsö VVF uppskattar vaksamheten och engagemanget hos de som uppmärksammat problemet!

Frågor och funderingar besvaras av Lennart Ramberg, ordförande Gåsö Viltvårdsförening
Läs hela inlägget »
Fam Karlen meddelar följande:
"Fredag 1 mars kommer vårt nya hus i Lunnevik att transporteras ut till Gåsö. Transport sker med helikopter och kommer att pågå under hela dagen. Vi ber om förståelse för detta och hoppas att vi inte stör eller besvärar mer än nödvändigt.
Med vänlig hälsning
David och Frida Karlén"
Läs hela inlägget »
Katy o Eke Persson är intresserade av att köpa ett mindre hus eller sjöbod som kan renoveras efter behov i Gåsö City/Lunnevik/Tullen.

Kontakta Eke Persson på mobil 070-766 8666
Läs hela inlägget »
Tryggö 560 av självlänsande typ. Motorn är en 60 HK Honda fyrtakt från när båten levererades aug 2016, körd ca 10 timmar totalt, servad 2018. Den gör 28 knop maxfart. Går mjukt & fint i medelhög sjö dvs ca 50 -60 cm vågor. Föjsam och lättstyrd i medsjö.

Båten är byggd av Mikael & Thomas Nicander i Lysekil på skrov & däck från Ejgde Båt i Dingle som gjutit detta. Därefter är båten modifierad på följande sätt:
 • Styrpulpeten flyttad ca 750 mm förut
 • Bänk monterad akter om styrpulpeten som sittplats för förare etc
 • Jagarskärm på styrpulpeten i markeringskulör samt skyddskapell.
 • GPS med ekolod Garmin
 • Fasta stuvbänkar akter om förarbänken
 • Extra förstärkningar i skrov ( spant)
 • Extra knän på akterspegel
 • Punktförstärkning på fördäck för pulpit
 • Punktförstärkning för lindragare ( lindragarbeslag  och elurtag monterat)
 • Skrov ljusgrått, däck mellangrått, botten målad med Hempel Silic One giftfri glatt silikonfärg ( Nicanders är auktoriserade av Hempel)
 • Ingår: Bränsletank original Honda 22 liter i aktre stuv, samt förtöjningstampar & dragg med dragglina
 • Utrustad med automatiska trimplan som ställer in sig själva: ju med fart – ju mindre vinkel på trimplanen. Båten saknar därför planingströskel utan har konstant vinkel mot vattnet.
 • Vit runtomlanterna i akterdäck

Pris Kr. 220 000:-
Leverans kan ske omgående från Nicanders Båtvarv där båten finns nu och kan inpekteras. Kontakta Sture Sundén på mail eller 070-560 6777.

 
Läs hela inlägget »

HÖSTPLÖJNING

Höstplöjningen av potatisåkern i Långträt är genomförd! Göran Fredriksson och Sture Sundén har slitit med 4-hjulingen och en 100-årig plog bakom.

Mycket skalsand och ostronskal som kommer upp! Herrarna hittade också en hel del potatis "som vi kokar till middag idag"!

klicka på bilden för förstoring
 
Läs hela inlägget »
Kossorna har i dag flyttat till Långträet. De kommer att beta Kalvhagen och Långträet under några veckor.

klicka på bilden för förstoring
Läs hela inlägget »

Arkiv

Det finns inga nyheter i arkivet. Välj en källa med befintliga nyheter i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.