Urval från kiosken

Kom och handla. Varför åka över vattnet för att få vatten. Önskar du färskt bröd finns urval av bake-off att ta med hem. Är det tungt att bära hem låt kioskpersonalen bära hem. Beställ på deras mobil 070-668 64 14 under öppettiderna 10:30-11:30 el. 16:00-18.30

Utveckling av Gåsökiosken

loading...

Sommar 2017
Vilken sommar det blev för kiosken. Långt över förväntan. En riktig samlingsplats för oss på Gåsö med gäster. Det kom även besökare från gästande båtar. Under juli hade vi några storsäljare -  250 kaffe, 200 våfflor, 250 korvar, 800 glassar, 150 bake-off, 300 dricka, 36 kg godis, 20 grillkol, 45 kepsar och 60 tröjor.

Vi hade officiell kioskstängning torsdag den 3 augusti i ösregn men ändå serverade vi 24 våfflor och 19 korvar. Resten av godis och dryck såldes slut. 
 
Tack för 2017!
Axel, Hedda, Wilhelm o David

Hösten 2016
Nu är det hög tid att ta kiosken till nästa nivå och låta ungdomar vara med och utveckla sig som ansvariga ”kioskägare” och affärsutvecklare.

Tanken är att göra all handel genom ett stort fönster som vetter mot altanen (befintlig dörr flyttas mot ”Hillebo”). Smågodis exponeras i fönstret på en lång bänk. Vissa varor exponeras utomhus och tas in när kiosken inte är öppen. Det kan vara kläder, grillkol, vykort, böcker m.m. Över fönstret är en stor markis som används när vädret så kräver.

Vi skall varje dag servera kaffe och kaffebröd, färskt bröd, kokt korv med bröd, ev. våfflor och varma smörgåsar. Efterfrågan får avgöra.

Sortimentet skall vara som tidigare vad gäller godis, glass och drycker men utvecklas tillsammans med våra kunder (Gåsöbor).

Öppettider skall också anpassas efter önskemål men vi tänkte starta med 10-12 och 16-19 samt under Gåsöspelen och Auktionen. Tips! Mellan öppettiderna: ta båten fylld med glass och godis och åk ut till båtarna på Vasholmarna. Trial and error*), kanske en succé.

Nu behöver vi pigga ungdomar som vill vara med i projektet. Beräknad lönepott är ca 13.000 kr - större delen är provision så du/ni kan påverka lönen själva, det kan bli betydligt mer men också mindre. Öppet från Midsommar till 2 augusti (40 dagar). 

Vill du vara med, skriv några rader till peter@klercker.se

Ombyggnad av gamla kiosken.

loading...

*)trial and error

Trial and error (svenska: "försök och misstag") var ursprungligen termen för en form av inlärning som bland annat studerades av den amerikanske psykologen Edward Thorndike. Vid inlärningsförloppet elimineras undan för undan felaktiga eller ineffektiva beteenden därför att de inte leder till framgång

Andrea Tham  och Stephanie Bergström (af Klercker) sommaren 1994. Kiosken öppnades av Linda Åslund o Stephanie 1992.

Kioskens historia

Kiosken finns i ”Gamla posthuset” som numera är Gåsöföreningarnas hemvist.

Kiosken öppnades 1992 av Linda Åslund och Stephanie af Klercker.

För ändamålet byggdes en altan utanför kiosken.

Gåsökiosken har blivit mycket uppskattad, inte minst av öns yngre invånare eftersom glass och godis med mera erbjuds till försäljning.

Kiosken har haft över åren olika öppettider allt från när den startades på enbart f.m. till som de senaste åren mellan 16.00-18.00.

Sortimentet har bestått i godis, läsk och glass samt GTSKs aktivitetskuponger för t.ex. tennis och segling, liksom tennistillbehör, vykort och annat smått och gott.

2017 renoverades kiosken och då passar vi på att utöka öppettiderna. Tillsvidare gäller 10.00-12.00 och 16.00-19.00 dagligen under de mest intensiva semesterveckorna i juli och eventuellt augusti beroende på hur veckorna faller in. 

Nästa år kommer även Midsommar vara öppet.

Efter renoveringen som gett betydligt mer plats i kiosken utökas sortimentet betydligt och passar både vuxna och barn. Till detta har även kommit en mindre Café rörelse som erbjuder våfflor, kaffe, korv med bröd och lite bake-off.

Kiosken bemannas av flera av öns ungdomar som får lära sig ta ekonomiskt ansvar och driva affär på riktigt.

Betalning sker kontant, med kreditkort eller Swish till nummer 123 690 86 44.